Toivottavasti nämä ohjeet ovat niin selkeät, ettei kenellekään jää epäselväksi mikään asia. Jos jokin asia vielä mietityttää, niin kysy ihmeessä, neuvon parhaani mukaan.

Ohjeita ringin ajalle:

 

  1. Parin tiedot

 

Ennen heinäkuun viimeistä päivää lähetän teille jokaiselle sähköpostilla oman ystävänne tiedot. Siinä on ystäväsi nimi, osoite, sähköposti ja muut ilmottautumislomakkeen kysymykset + vastaukset. Sinä olet tämän henkilön SALAINEN YSTÄVÄ, eli älä paljasta itseäsi hänelle (henkilöllisyyttä, blogiosoitetta tai mitään, mistä sinut voisi tunnistaa).

 

Lue ystäväsi lomake tarkoin läpi ja mieti, mikä häntä voisi ilahduttaa. Laita hänelle HETI jokin elonmerkki itsestäsi, jotta kaikki saavat tiedon parin olemassaolosta. Se voi olla sähköposti, blogikommentti, postikortti tms. Suunnittele paketit parisi antamien tietojen perusteella.

 

Sinun oma täyttämäsi lomake on mennyt sinun salaiselle ystävällesi, eli et tiedä kuka hän on.

 

  1. Ystävän muistamiset

 

Ystävää on muistettava VÄHINTÄÄN kerran kuukaudessa. Toivon, että kaikki muistavat paria ainakin kaksi kertaa. Muistamisien tulee tapahtua myös hyvissä ajoin ennen kuun loppumista! Paketit tulee laittaa postiin viimeistään toiseksi viimeisellä viikolla, jotta ehtivät perille saman kuun aikana.

 

Joka kuussa (siis näinä kolmena kuukautena) on laitettava yksi askarteluaiheinen paketti ystävälle! Paketin arvo per kuukausi on n. 7€. Se ei kuitenkaan ole sääntö, toisena kuukautena voi laittaa esim. 8 € arvosta tavaraa ja toisena 6 € arvosta. Kuitenkin koko aikana käytetään vähintään 21 € ystävän ilahduttamiseen! Postituskuluja ei lasketa tuohon summaan!

 

Ystävää voi muistaa myös korteilla, kirjeillä, sähköpostilla, omilla askarteluilla.. Paketteihin voi laittaa extrana jotakin hyvää, josta ystäväsi pitää. Muistathan, että ystävän ilahduttamiseen ei välttämättä kulu rahaa, myös sähköinen kortti voi ilahduttaa! Muistamiset tehdään niin, että sinun henkilöllisyys ei paljastu! Katso kohta 3.

 

  1. Salaisuudet ja muistamisien lähettäminen

 

Kaikki yhteydenotot ystävään tehdään salaisesti, eli niin, ettei oma henkilöllisyys paljastu.

 

Sähköposti täytyy siis olla "salainen", eli sähköpostiosoite esim. salainen@netti.fi ja nimenä salainen (etunimi) ystävä (sukunimi). Etu- ja sukunimi kirjoitetaan siis rekisteröitymisvaiheessa ja siihen ei saa laittaa omaa nimeään tai nimimerkkiään jota yleensä käyttää, koska silloin paljastuu.


Jos haluat laittaa ystävällesi esim. e-kortin, ja sinulla ei ole salaista sähköpostiosoitetta, voit käyttää tätä say ringin sähköpostia. Eli sähköposti kohtaan askareluystava3@gamil.com ja lähettäjäksi SAY.


Blogiin kommentoidessa kirjoita nimikohtaan vaikka SAY ja jätä sähköposti + blogi kentät tyhjäksi.

 

Kun lähetät paketin ystävällesi:

Kirjoita kirjeeseen saajan kohdalle ystäväsi nimi plus osoite. Lähettäjän kohdalle kirjoita:

SAY/ minun nimeni plus osoitteeni. Ne saat sähköpostiisi samalla, kun lähetän oman parisi tiedot. Niitä en tähän blogiin kirjoita, joten säästä sähköposti tai kirjoita johonkin ylös!

 

Älä kirjoita omaa nimeäsi ja osoitettasi lähettäjän kohdalle, koska silloin paljastut!!

 

  1. Pakettien kuvaaminen

 

Kun saat paketin, sinulla on oikeus kuvata se ja laittaa siitä teksti blogiisi. Jos kuvaat kuorta, niin teethän sen niin, ettei nettiin pääse yhtään kuvaa, jossa näkyisi nimet ja osoitteet?

 

Osa teistä ei saa kuvattua ollenkaan saatuja (tai lähetettyjä) paketteja, joten kuvaus siirtyy omalle ystävälle. Näistä olen ilmoittanut erikseen.

 

  1. Raportointi

Kun saat paketin, kortin, blogikommentin tai minkä tahansa muun yhteydenoton omalta salaiselta ystävältäsi, raportoi siitä emolle. Raportoi mieluiten heti, niin asia ei unohdu. Tämä on erittäin tärkeää! Raportoi näin:

 

Kuka sai, koko nimi (plus nimimerkki), oma numerosi, jonka sait emolta
Mitä sait
Milloin sait
Linkki blogiisi, jossa kuvaa ja tekstiä paketista (siis linkki suoraan siihen tekstiin, jossa paketista kerrotaan)

TAI VAIHTOEHTOISESTI
jos sinulla ei ole blogia, lähetä kuva plus kiitoksesi emolle, ja hän laittaa ne SAY blogiin esille.

 

Laitan blogiin listan viikottain, kuka on saanut mitäkin ja linkin blogiin. Blogittomien pakettien kuvat laitan suoraan blogin sivuille. Kuin myös kiitokset yms. jotta ystävä saa tietää, mitä saaja on pitänyt paketistaan. On mukavaa saada jotakin kommenttia lähetetyistä paketeista.

 

Kun itse lähetät omalle ystävällesi paketin, raportoi emolle näin:

 

Kuka lähetti, koko nimi (plus nimimerkki), oma numerosi, jonka sait emolta
Kenelle lähetit, koko nimi
Milloin lähetit
Mitä lähetit
Lähetyksen arvo

 

Nämä raportoinnit hoidetaan samaan emon sähköpostiosoitteeseen, kun mihin ilmottauduit, eli askarteluystava3@gmail.com

Nämä raportointi ohjeet löytyvät myös blogin sivuista, otsikolla "Tärkeää muistettavaa".

 

  1. Viimeinen lähetys ja salaisuuksien paljastuminen

 

Lokakuussa on aika paljastaa parille, kuka on pakettien lähettäjä. Tottakai saaja voi aina koittaa ottaa selville esimerkiksi paikkakunnan tai jonkun muun vihjeen perusteella kuka oma salainen ystävä on. Vihjeiden antaminen on sallittu, mutta ringistä tulee jännittävämpi, jos huijataan ystävää lähettämällä paketteja eri paikkakunnilta yms. Ei haittaa, jos et pääse lähettämään pakettia muualta kuin kotipaikkakunnaltasi!

 

Paljastus voi tapahtua esim.silloin, kun lähetät viimeisen paketin. Sen voi tehdä myös muulla tavalla. Kaikkien on paljastettava leikin lopuksi kuka on. Kertoa saa niin paljon kuin haluaa, mutta vähintään nimimerkki, jota on käyttänyt tämän ringin aikana, on mainittava.

 

Muista raportoida emolle, kun laitat viimeisen paketin ja kun olet tehnyt paljastuksen. Muista myös raportoida, milloin olet itse saanut tietää, kuka salainen ystäväsi on.

 

  1. Ongelmat

 

Jos jotakin vaihtoon liittyviä ongelmia ilmenee, niin ilmoitathan niistä emolle. Jos pakettisi lähetys myöhästyy jostain syystä (esim. sairauden) niin ilmoita siitä omalle ystävällesi ja emolle. Näin kukaan ei turhaan odota pakettia, jota ei tulekaan, ja pety.


Jos sattuu niin, että joku ei hoida hommaansa kunnolla eikä vastaa emon sähköpostiin, pudotan henkilön pois ringistä. Muistakaa, että emon tehtävänä on pitää huolta siitä, että kaikki hoitavat homman niin kuin on alussa "luvannut" osallistumalla leikkiin. Jos ei pidä säännöistä kiinni, niin turha olla leikissäkään mukana.


    8. Yhteydenotot emoon

 

Emon sähköpostiosoite on siis askarteluystava3@gmail.com

Kun lähetät emolle sähköpostia, kirjoita aina "uusi viesti" eli älä käytä "vastaa" toimintoa. Jos minun täytyy myöhemmin tarkistaa jotakin, löydän viestin paremmin, kun se on uutena viestinä. Käytä joka kerran omaa numeroasi, jotta pystyn paremmin löytämään oikean henkilön. Tässä ringissä on mukana monta ihmistä, joilla on sama etunimi, käytä siis myös koko nimeäsi/nimimerkkiä.