Paketit ovat lennelleet ympäri Suomea sekä vähän ulkomaillakin ja haluaisin näin yleisesti kirjoittaa eräästä asiasta.

Ringin tarkoitus on ilahduttaa omaa ystävää. Kannattaa siis lukaista vielä kerran ystävän kysymyskaavake läpi (ja jos joku on sen hävittänyt, niin minulta saa uuden). Kaikki voisivat miettiä, oletteko toteuttaneet paketteja parin mielenkiintojen mukaan, oletteko huomioineet toiveita. Tottakai, jos pari on ilmoittanut että kaikki käy,niin silloin kaikki käy. Mutta joillakin on hyvinkin tarkkaan kirjoitetut kaavakkeet, niistä pitäisi saada paljonkin irti. Vinkkejä saa myös blogista, jos pari sellaisen omistaa.
Koska olemme toisillemme tuntemattomia ihmisiä, niin voi olla vaikeakin tehdä paketteja. Mutta ei myöskään kannata tehdä paketteja hätiköiden, vaan miettiä niitä tarkkaan. Vielä on yksi kuukausi aikaa toteuttaa oman ystävän toiveita.

On tullut myös sähköpostitse puhetta käytetyistä tai kierrätetyistä materiaaleista tässä vaihdossa. Ei ole tarkoitus, että tyhjennetään omista askartelutavaroista ne pois, joita ei itse käytä. En kuitenkaan kiellä käyttämästä myös omia varastoja. Toivon kuitenkin, että materiaalit omista varastoista olisivat uudenveroisia. Omien varastojen hinnallinen arviointi voi olla vaikeaa. Niistä ei voi ottaa täyttä hintaa, kuten kaupasta ostetuista. Etenkään sellaisista, joista huomaa, että ne eivät ole uusia. Vertaa esim. kirja, joka on ostettu uutena ja sitten annettu eteenpäin. Eihän se voi olla samanarvoinen kuin kaupassa, koska se on jo luettu? Tässä mennään vähän kirpputorilinjalla.
Muoks: Se on totta, että kun tuote on ihan kuin uuden näköinen, voi siitä laskea normaalihinnan. Mutta mielummin näitä vähän alakanttiin (tai niin ainakin itse tekisin).

Toki postin kuljetuksessa voi paperit rypistyä, mutta muistetaan huolellinen pakkaaminen. Omat varastot ja materiaalit ovat mielestäni hyvä lisä paketteihin, eli kun 7 euroa on täynnä, voisi siihen päälle laittaa vielä jotakin omista kaapeista. Tai sitten itsetehtyä! Kukaan ei ole vielä ollut pahoillaan toisen itsetehdystä jutusta! Tarkoitus ei siis ole, että kaiken tarvitsee olla ostettua. Muistetaan vain se, että olisiko minusta mukavaa saada tälläinen paketti? Tätäkään ei nyt voi täysin ajatella näin, koska pareina voi olla hyvinkin erilaisia askartelijoita. Mutta mielellään käydään kaupasta ostamassa jotakin ja sitten vasta lisäillään omista varastoista, eikä päinvastoin.

Jotkut ovat toivoneet kierrätettyjä tavaroita, vanhoja kirjoja..niitä tottakai saa lähettää, jos pari on toivonut!


LOKAKUUN PALJASTUKSET

Sähköpostiini tuli hyvä kysymys, että miten paljastus hoidetaan. Ajattelinkin nyt tehdä pienet ohjeet, koska mukana on paljon ensikertalaisia.

Mitään määriteltyä päivää ei paljastukselle ole. Paitsi se, että se pitää tapahtua lokakuussa. Paketit postiin vanhan kaavan mukaan, eli viimeistään toiseksi viimeisen viikon perjantaina, joka lokakuussa on 26. päivä. Toivon siihen päivään mennessä jokaiselta raporttia! Jokaisen raportoinnit yhteydessä voisi mainita, miten aikoo vielä ystäväänsä muistaa (sekä miten hoitaa paljastumisen). Ja kun on paketit lähetetty ja paljastuminen tehty, niin minulle siitä maininta! Tiedän sitten kirjoittaa ylös valmiit parit, enkä enää kysele perään. -Jos ei siihen ole tarvis!

Palajstumisen tekotavan voi kukin valita. Haluaako antaa itsestään pieniä vinkkejä alkukuusta,jotta ystävä voi halutessaan tehdä vähän salapoliisin työtä? Vai haluaako paljastaa itsensä ilman vihjeitä?
Paljastumisen voi tehdä viimeisen paketin lähettämisen yhteydessä. Sen voi myös tehdä sen jälkeen, postikortilla, sähköpostilla.. Yhä edelleen, kaikilla on vapaus valita.

Kohta alkaa viimeinen rutistus, viimeinen kuukausi. Käytetäänhän se ystävän ilahduttamiseen! Pieni viesti ei vie paljon aikaa, mutta antaa paljon iloa!
MUOKS 28.9. Pitäisiköhän tämä keskustelu viheltää nyt poikki? Alkaa jo emollekin tulla olo, että onko osannut laittaa oikeanlaisen paketin matkaan, vaikka ei ole leikissä mukanakaan. Samoin, toivoisin toisten mollaamisen loppuvan.