Kuu on vaihtunut marraskuuksi, mutta rinki vielä jatkuu.. Ajattelin nyt hieman kertoilla, miten tämä rinki meni. Näistähän ei ole pahemmin aiemmin puhuttukaan, ja minun mielestä kaikkien on hyvä vastaisuudessa tietää, miten aiemmat ringit menevät ja sitten niiltä pohjalta miettiä oma osallistuminen seuraavaan rinkiin.

Ilmottautumisvaiheessa lähdin vetämään rajaa 100 osallistujaan. Halukkaita olikin paljon. Ilmottautumisvaiheessa oman osallistumisensa perui kuusi osallistujaa. Näiden tilalle otin sitten suoraan toiset kuusi. Muutama henkilö jäi sitten varasijalle killumaan, tarkalleen seitsemän henkilöä. Ennen ringin alkua poistin leikistä yhden henkilön, koska tuli ilmi, että hän ei ole muissa vaihdoissa ollut rehellisellä pohjalla mukana. Hänen paikalleen pääsikin varasijalta ensimmäinen mukaan.

Leikin alettua muutamia asioita oli epäselviä ja vahingossa muutama nimi paljastuikin heti. Taas pääsi varasijalta yksi henkilö mukaan, koska vaihdoin muutamia pareja jotta jännitys taas säilyisi. Raportoinnin suhteen en ole ollut 100 % tyytyväinen. Mietin kovasti, että otanko mukaan blogikommenteista raportoimisen yms. muut sähköpostiviestit. Kuvittelin, että sillä tavalla saisin enemmän yhteydenottoja teiltä ja saisin tunteen, että olette mukana. Leikin aikana kuitenkin totesin, että ne jotka minulle lähettivät raporttia blogikommenteista yms. olivat muutenkin ahkeria parinsa muistajia. Jouduin siis kuitenkin joka kuukausi lähettämään perään kyselyjä aika monelle, että onko paketti lähtenyt matkaan. Sain myös pientä kyselyä siitä, että miksi pitää ilmoittaa pakettien arvot. Tietenkään en kysellyt mitään turhia, vaan pakettien arvot ilmoittamalla pystyin seuraamaan vaaditun summan täyteen tulemista. Jotkut olivat mukana suurella panostuksella, ja toiset sitten sillä minimisummalla. Näinhän se oli säännöissäkin, minimi pitää tulla täyteen mutta saa panostaa enemmänkin. En tiedä, havaitsinko pientä kateutta pakettien arvoissa ja koossa ringin aikana..

Paljon on tullut kommentteja pettyneiltä ihmisiltä yhteen aiempaan postaukseen. Ihmettelin mielessäni, että miten noita kommentteja olikin niin paljon tuossa postauksessa, kun sähköpostissani ei montaa pettynyttä ilmottautunut. Joskus voi odotukset pakettien suhteen olla korkealla, mutta täytyy muistaa, että suurin osa on toisilleen tuntemattomia, ja silloin ilahduttaminen voi olla vaikeaakin, jos on niin erilaisia askartelijoita. Koitin pareja valita sillä periaatteella, että löytyisi jotakin yhteistä, jotta ilahduttaminen olisi helpompaa. Muutama nappiosuma olikin tapahtunut parien suhteen! Jatkossa toivon kaikilta osallistujilta laajaa vastausta jokaiseen kysymykseen ja mielummin kertoo mistä tykkää ja mistä ei, kuin että sanoo kaiken käyvän. On tullut palautetta että silloin pakettien keksiminen on hankalaa, kun ei tiedä ollenkaan, mistä toinen voi tykätä.

Ringin aikana mukana on ollut pääasiassa vastuullista porukkaa, mutta syyskuussa jouduin erottamaan yhden osallistujan pitkän harkinnan jälkeen. Muutaman kohdalla kehoitin paria odottamaan paketin lähetyksen kanssa, ennen kuin saan yhteyttä saajaan. Näin moni asia sitten ratkesikin, kun sain sähköpostin kanssa yhteyden. Kuitenkin eräs oli ollut yli kuukauden hiljakseen sekä minuun päin, että hänen ystäväänsä. Kaikki varmasti arvaavat, miltä tuntuu katsella, kun toisia muistetaan, ja omasta luukusta ei kolahda edes postikorttia, saatika sitten sähköpostiin. Erottaminen olikin helppoa, kun varasijalla oli erittäin innokas ihminen, joka halusi olla mukana viimeisen kuukauden. Ilolla katselin, kun hän ottikin parinsa ilahduttamisen joka viikkoiseksi tehtäväkseen. Eikä tainnut saajakaan pahoillaan tästä olla.

Tällä hetkellä ringin pitäisi olla jo ohi, mutta minulla on vielä 25 osallistujan paperia edessä, joissa on vielä homma kesken. Osalla raportoitni vaatii enää paljastusta, mutta on joukossa yksi, joka ei ole edes pakettiaan lähettänyt.. Odottelen sähköposteja vielä ainakin tämän viikon ja viikonloppuna alan taas katselemaan ja miettimään, mitä teen, jos raportointeja puuttuu. Ilmoitan myös näin yleisesti, että jos olen erottanut tästä ringistä pois, tulen ilmoittamaan mahdolliselle seuraavalle emolle heidän nimensä, jotta eivät pääse enää osallistumaan. Mietin myös, että missä kulkee raja, että voin ilmoittaa myös niiden nimet, joilta olen saanut toistuvasti joka kuukausi kysellä raportteja. Ei riitä, että on omaan ystävään yhteydessä, kun säännöissä lukee, että emolle on ilmoitettava kaikista yhteydenotoista. Annan anteeksi ilmoittamatta jääneet blogikommentit yms. mutta niitä en, kun en saa raporttia muutoin kuin kyselemällä perään. Ehkä annan tästä sitten päätäntävallan seuraavalle emolle, koska hänhän se sitten seuraavaa rinkiä hoitaa.

Josta pääsemmekin kysymykseen, tuleeko SAY4? Minulle on sähköpostiin ilmoittautunut yksi halukas emoilija, mutta en ole hänestä kuullut vähään aikaan. En siis tiedä, tuleeko. En tiedä, milloinka mahdollisesti alkaa, mutta silloin oli puhetta tammikuusta.
Onko teillä parannusehdotuksia tähän rinkiin? Mikä asia emon pitäisi hoitaa toisin? Onko rinki sopivan kestoinen kun se on 3 kk? Tuo summa varmasti herättää monia ajatuksia. Ensimmäisessä ringissä summa oli 5 € per kk. Toisessa ja tässä kolmannessa 7 €. Kuitenkin tuntuu, että pakettien pitää olla suuria, jotta vastaanottaja on tyytyväinen. Pienikin voi olla kaunista, kun se on ajatuksella tehty..

Emon homma on ollut aikaa vievä, mutta sen jo tiesinkin leikkiin lähtiessäni. En ole katunut tälläiseen ryhtymistä, mutta kerran kokeiltu on kerran kokeiltu. Jatkossa voin kyllä emännöidä pienempiä vaihtoja, mutta en enää 100 ihmisen ryhmää. Onneksi en ole laskenut, paljonko tunteja tähän hommaan on mennyt! :) Vaikka mukana on ollut mielipahaa ja pettymyksiäkin, niin olen sitä mieltä, että tämä rinki on onnistunut hyvin. Jos 100 ihmisestä täytyy erottaa 2-3, niin rinki on mennyt loistavasti. Toivon, että jatkossa mukana on oikeasti vastuullista porukkaa!

Haluan siis omalta osaltani esittää Suuret Kiitokseni kaikille osallistujille, jotka homman hoitivat kunnialla loppuun! Erityiskiitoksia heille, jotka minua muistivat paketein. Olen ollut mukana ihan talkoohengellä, eli en odottanut enkä odota edelleenkään kenenkään muistavan minua. Paketteja on tullut mielestäni jo ihan liiaksi asti, vaikka olen ollut erittäin otettu jokaisesta!! Iloiset ja tyytyväiset osallistujat ovat paras paketti, jonka minä voin saada. Mieltä ovat kovasti lämmittäneet myös kiitokset, joita olen sähköpostiini saanut. Kiitos siis niistäkin!

Vielä pakerran hetken aikaa, jotta saadaan kaikille viimeiset paketit ja paljastukset matkaan. Toki laitan minulle ilmoitetuista paketeista vielä linkit tännekin. Seuratkaa siis blogia vielä. Laitan sitten lopuksi ilmoituksen, kun lopetan blogin pitämisen.