Salainen askarteluystävä 3- ringin säännöt
Säännöt ovat kopioitu Sandylta ja Anskulta, jotka toimivat edellisten rinkien emoina.

Salainen Askarteluystävä on leikkimielinen rinki, jossa jokainen osallistuja saa salaisen ystävän ja on itse jonkun salainen ystävä. Jokaiselle osallistujalle nimetään henkilö, jota osallistuja ilahduttaa säännöissä sovitulla tavalla erilaisin yllätyksin. Lähettäjän henkilöllisyys selviää vastaanottajalle vasta ihan lopuksi, sovitun ajan jälkeen.

Ringin pyörittämiseen tarvitaan emäntä eli emo, joka ei itse osallistu leikkiin, vaan hoitaa koko ringin organisoinnin ja tietää siis kaikki salaisuudet. Emo vastaanottaa ilmoittautumiset, jakaa salaiset ystävät, kirjaa kaikki lähetetyt ja vastaanotetut yllätykset, vastaa kysymyksiin ja pitää homman kasassa.


Ringin kesto on kolme kuukautta, 1.8 - 31.10.2007
Ringin emo on jentsu, jonka blogi löytyy täältä

Sähköposti: askarteluystava3@gmail.com

Ilmottautuminen päättyy 10.7.2007. Parit jaetaan viimeistään 31.7.
Ilmoittautuminen on sitova ringin koko ajalle, ettei kukaan jää ilman ystävää.

Kun saat ystäväsi tiedot, lähetä hänelle HETI jokin elonmerkki itsestäsi, näin jokainen saa varmistuksen parin olemassaolosta.

Ilmoittautumislomakkeen vastaukset auttavat salaista ystävää valitsemaan osuvimmat yllätykset. Annetut tiedot menevät ainoastaan kahdelle ihmiselle: emolle ja salaiselle ystävälle. Mitään tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin. Jos et halua vastata johonkin kysymykseen, voit hypätä sen yli. Huomioithan, että ystäväsi ilahduttaa sinua antamiesi tietojen perusteella!

Jokainen saa itse päättää, kuinka muistaa salaista ystäväänsä. Ystävää on jollain tavalla muistettava vähintään kerran kuukaudessa. Ystävälle voi lähettää askartelutarvikkeita ja muuta pientä (esim. karkkia, teepusseja) extrana, kortteja, omia askarteluja, sähköisiä postikortteja tai mukavia sähköposteja kunhan sen tekee aina niin, ettei lähettäjän henkilöllisyys paljastu. Kannattaa avata itselleen anonyymi sähköpostiosoite, jos haluaa ystävänsä kanssa vaihdella sähköpostia.

Paketteihin ja kirjekuoriin lähettäjän paikalle voitte laittaa emon nimen + osoitteen. Se helpottaa kadonneiden pakettien etsintää. Annan nimen ja osoitteen samalla, kun annan oman ystäväsi tiedot.

Jotta leikki pysyisi oikeudenmukaisena, on ringin keston aikana varauduttava käyttämään kuukausittain noin 7 euroa + postikulut ystävän ilahduttamiseen. Yhteensä siis koko ringin aikana noin 21 + postikulut. Ohjesumma on annettu siksi, että kukaan ei kokisi panostavansa leikkiin enemmän kuin mitä itse saa. Jos haluaa, voi ystävää muistaa suuremmallakin summalla, mutta muista myös se, että sinulle saatetaan lähettää vain sillä 21 eurolla.

Jokaisesta lähetetystä ja vastaanotetusta yhteydenotosta raportoidaan emolle. Emolle raportoidaan siis aina. Jos sait kommentin omaan blogiisi, sähköpostikortin, kirjeen, kortin, paketin, muista raportoida emolle! Myös silloin, kun olit itse lähettäjänä. Lisäksi emolle on muistettava mainita, kun kyseessä on viimeinen lähetys, jossa henkilöllisyys paljastuu.

Vastaanottajalla on lupa julkaista saamiaan yllätyksiä blogissaan, mikäli hänellä on blogi. Lähettäjä ei luonnollisestikaan voi kertoa julkisesti mitään lähettämistään yllätyksistä, ettei paljastuisi. Blogittomat osallistujat voivat pyytää emoa julkaisemaan saamiaan yllätyksiä ja tervehdyksiä kuvineen tässä blogissa.

Jos jotakin vaihtoon liittyviä ongelmia ilmenee, kerrothan niistä heti emolle! Kannattaa miettiä, että onko mahdollista sitoutua kolmen kuukauden ajaksi tähän rinkiin. Joskus voi kuitenkin tapahtua jotakin odottamatonta. Näistä on hyvä keskustella emon kanssa, jotta voidaan keksiä keino selvittää ongelma. Se on oikeudenmukaista kaikkia kohtaan, jotta kukaan ei joudu pettymään.ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Salainen askarteluystävä 1.8 - 31.10.2007

Pakolliset tiedot:
(Täytä huolellisesti)

Nimi:
Nimimerkki:
Sähköpostiosoite:
Osoite:

Muut kysymykset:
(Kopioi ja lähetä myös kysymykset ja vastaa jokaisen kysymyksen alle, niin vastaanottajan on helpointa tulkita vastauksia.)

1. Onko sinulla blogi, kotisivu, julkinen kuvagalleria tai muu vastaava? Osoite:
Jos sinulla ei ole blogia tms. niin onko sinulla silti mahdollisuus laittaa saamistasi lähetyksistä kuvia emolle?
2. Kuinka kauan olet harrastanut askartelua?
3. Millaisista tarvikkeista / tekniikoista yleisesti ottaen pidät? (esim. leimasimet, 3D-kuvat, decoupage...)
4. Miellyttääkö joku tietty tarvike / tekniikka sinua erityisesti?
5. Onko jokin tarvike/tekniikka, josta et välitä? Allergioita?
6. Millaisista (kuva)aiheista pidät? (esim. vintage, retro, kiina...)
7. Millaisista väreistä pidät? Onko joku väri, jota et voi sietää?
8. Millaiset sakset ovat parhaimmat askarteluun? Vai käytätkö mieluummin askartelu-/ kirurginveistä?
9. Mitä askartelulehtiä luet? Millaisista askartelukirjoista pidät?
10. Millainen perheesi on? Lapsia? Lemmikkejä?
11. Pidätkö kahvista tai teestä, suklaasta tai salmiakista, muista herkuista? Oletko allerginen jollekin ruoka-aineelle?
12. Harrastatko muita käsitöitä kuin askartelua? Neulomista, virkkausta tai kenties ompelua?
13. Onko sinulla käsitöiden lisäksi joku muu rakas harrastus?
14. Keräiletkö jotain erityistä?


15. Oletko valmis lähettämään ulkomaille postia?


16. Muita terveisiä salaiselle ystävällesi? Jäikö jotain oleellista kertomatta?

Tämä seuraava kysymys tulee vain emon tietoon ja on siksi tärkeä tieto, ettei tässä ringissä ole samoja pareja kuin edellisissä SAYssa.

17. Oletko osallistunut aikaisemmin SAYhin? Kuka/ketkä olivat parinasi?

Lähetä lomake sähköpostiin, otsikoksi oma nimi + ilm